Van teenslippers naar klomp-sloffen
Door: Bea
Blijf op de hoogte en volg Bea
22 April 2008 | Nederland, Vlaardingen
Van het weekend zijn we ook voor de laatste keer uitgeweest in ZsaZsaZsu. Uiteraard werd ook dit weer een gedenkwaardige avond. Allereerst omdat we natuurlijk alle report-stress van ons af konden swingen op de heerlijke flipmuziek. Maar ook omdat de snollebol van ‘het huis’ haar naam weer eer aan deed terwijl vriendlief nog maar koud in het vliegtuig naar huis zat. Verder hebben we kennis gemaakt met de heren Skippy & Skeppy, waarvan Skippy (“zeg maar Skip”) niet alleen een hele bijzondere naam heeft maar ook een heel bijzondere soort lach had. Ik moet zeggen dat de geluiden die hij produceerde wel erg leken op die van mijn jeugdheld en tevens bush-kangaroo: Skippy! Kort gezegd: ik kwam niet meer bij! Tot overmaat van ramp leken ze het niet eens door te hebben dat we ze al die tijd uit stonden te lachen want ze vroegen daarna zelfs onze telefoonnummers om de volgende dag mee naar White Beach te gaan. Uuuuuh NEE! Maar het lot was ons gunstig gezind want wat gebeurde er: De stroom viel uit! Jawel het was opeens stikdonker en heel stil in ZsaZsaZsu. Geen licht, geen muziek en iedereen rende naar de uitgang. Skip en Skep (sorry SR maar het staat zo leuk ;-)) boden ons nog een lift aan ook maar toen we voor de 80ste keer weigerden leken ze het eindelijk begrepen te hebben: It ain’t gonna happen fellas!
Verder ga ik nog even dramatisch doen want tijdens één van mijn uurtjes in de zon was ik in het opblaasbadje aan het zwemmen in droog water toen er opeens een geel/zwart gevaarte op mij af kwam vliegen. Er is mij altijd geleerd dat als jij die gevaartes niets doet, zij jou ook niets doen en dus bleef ik rustig door zwemmen in mijn droge water. Kennelijk dacht dit vliegende geel/zwarte beestje er anders over want ineens voelde ik een helse pijn onder mn oksel. Nee ik werd niet gekieteld maar AAAAAAAAAAAAUUUUUUU! Ik was zojuist gestoken door een heuse Surinaamse BIJ! Jaja voor de insiders: Bijtje Beej is gestoken door een mede bijtje. Toen zijn we, om de pijn te verzachten, maar naar onze favoriete shop Julia’s gegaan om nog maar wat nieuwe tassen te scoren. Nee, die had ik nog niet en nee er gaan ook geen “oude” tassen weg pappa. ;-)
Er rest ons deze week nog een leuke maar een zware beklimming van de Brownsberg , een gezellige “Marcus 3 afscheids-bbq” met Lorraine en Murray van beneden (die vrijdag weggaan), een dagje souvernir/broodnodige wax en foam-shoppen en misschien nog een afscheidsavondje Havana Lounge maar het zal toch voornamelijk report-schrijven worden!
He bah ik ga het hier missen hoor!
Niet meer m’n bikini aan als ik opsta (maar m’n badjas), geen middagdutjes in de hangmat, geen swingende salsa muziek in de discotheken (oké ben ook wel weer enorm toe aan een heerlijk avondje feest van joop/ski-hut), niet meer American Idol kijken tijdens het afwassen (maar lekker alles in de vaatwasser proppen:p), niet meer zingen onder een koude douche (maar onder een warme), niet meer met rugpijn wakker worden (maar uit je bedje springen en je kipfit voelen), niet meer jagen op kakkerlakken en levensgrote spinnen, niet meer begroet worden met “Hee Poppetje”(of is dat geen leuke vervanging voor Bijtje Beej? Die is wel een beetje outdated hoor ;-)), niet meer stappen op je slippers en in je shorts, geen smsjes meer midden in de nacht omdat jullie vergaten dat er een tijdverschil is van 5 uur (geeft niet hoor, op een gegeven moment zette ik mn telefoon gewoon op stil;-)) , niet meer met de taxi overal heen (maar met ’t OV of de auto), geen ijslollies meer (maar een, twee x per week, sport-schema), geen nieuwe afleveringen meer van Prison Break (maar oude! Ja Iloon je hebt geluk ik ben nu ook verslaafd;-)) geen reclames meer van meneer Visbeen en zijn Sierra matras of haar dat zo plat is als een trainingsbeha. Snifsnifsniffer… boehoeeeee…maar wat ik nog het meest ga missen is natuurlijk het tropische zonnetje en de tropische levensstijl! Heerlijk!
Gelukkig krijg ik voor al deze missing links (om in SPSS-termen te blijven) ook een heleboel terug! Ik kan namelijk volgende week mijn familie weer zien, huizen bekijken van op zichzelf /samen- wonende vrienden, en weer lekker gek doen, theetjes drinken uit m’n beroemde knabbel en babbel mokken, maltesers eten (oké doe maar drie keer sporten dan), tutten, SATC/Desperate Housewives kijken en “please-don’t stop the musicen” met mijn lieve vrienden en vriendinnen ! En als het goed is ben ik dan binnenkort ook nog eens afgestudeerd, ja mensen het leven is mooi! Maaaaar voordat het grote afstudeerverhaal begint moet alleen wel eerst het report af en daarom brei ik een einde aan dit allerlaatste verhaaltje op bea1207.waarbenjij.nu.
Mijn grote wereldreisavonturen van het afgelopen half jaar zijn nu (bijna) voorbij. Er zullen er vast nog velen volgen want ik heb nog een aantal wensen…
Australië, Nieuw Zeeland, Canada, India, Griekenland, Ijsland, Nepal, China, Hawaii, Finland, Bahama’s, Italië, Rusland, Jamaica, Mexico, Panama, Costa-Rica, Jordanië, Ecuador, Filippijnen, Fiji, Brazilië, Argentinië, Japan…
Hee zonder dromen ben je nergens! :-)
Dare to dream!
Veel liefs & tot gauw! (Voor m’n mam en Ilona een dikke verjaardagskus!)
22 April 2008 - 21:11
Esther:
Omg Bee, hoe Joran van der Sloot was dat zeg ;d Dat verhaal met die twee jongens :D Gelukkig ben je niet meegegaan anders moest ik ze opzoeken in het Casino, 'Heeee Conjoooo' tegen ze zeggen, daarna een geheime camera in m'n auto laten zetten door Peter R. de Vries, hun verloren gympen gaan zoeken in een of andere put in Suriname, zorgen voor een litteken op m'n gezicht en daarnaast ook nog eens elke keer wiet roken in m'n Kia Picanto (en dat trekt zooooo erg in de bekleding ;);))
Haha :P
Bijna thuis meid :)
22 April 2008 - 21:25
Anna:
Ha B.B. (brigitte Bardot of Beetje Bee?) dan maar B.P.,
Bijna de comp. afsluiten krijg ik nog een mailtje: Bea heeft een berichtje geplaatst. Dus gauw lezen... nou ja gauw. Het is weer een stuk van heb ik jou daar. Wel gezellig hoor. Ja meid, je laatste dagen in Suri, niet terug willen.... Ik weet het en zo voelde ik me ook. Het geeft aan dat je het, ondanks alle tegenslagen :( :) het goed kon wennen. Ik zou zeggen: zo heerlijk relex man, maar ja ik hoefde ook geen verslagen te schrijven. Ik hoefde alleen maar nix te doen.
Maar je bedje staat hier gespreid en ik zal 2ijzerkoekjes voor je bewaren hoor.
Jammer van je hangmat, maar het is eigenlijk niet zo prettig te weten dat ze zomaar op je terrein zijn geweest. Waren er geen honden in de buurt (overbuurman) die gingen blaffen? Nee?.....Was het soms de overbuurman?
Ik heb vanavond een heerlijke ouwejaarsborrel gedronken en ga nu gauw me bedje in, want ik wil mijn verjaardag nog even uitstellen tot morgenochtend.
Leuk dat je nog even een verhaaltje heb geschreven en we gaan je gauw zien. Nog veel plezier op Brownsberg met zijn gifkikkers en brulapen en giga tropische bomen en mooie vlinders en de mooie vallen EN de heerlijke hobbelige wegen heen MAAR OOK WEER TERUG!.
Tot de 28ste.
Knuffel en xxxx van je mams -
22 April 2008 - 22:50
Mo:
Haha tis laat ik weet t :P Maar niet te laat om een leuk verhaal van Beej te leze he haha ;)
We hebben vandaag een terugkomdag gehad... nou niks gemist hoor, same story over again.. wel jammer dat je nog niet terug was hoor, anders hadde we same lekker aan de Maas in 't zonnetje kunne zitte hahaha is weer ns wat anders als dat Surinaamse zonnetje bij jou daar :P En 't treinverkeer lag ook nog ns plat.. en dat allemaal zonder Beej die lekker in dr opblaasbadje ligt haha saai hoor. Nou geniet nog lekker van de laatste paar daagjes he!!! En succes met de laatste loodjes van jullie research. Laten we hopen dat je een btje warmte en zon voor ons meebrengt ;)
Groetjes, Mo -
23 April 2008 - 04:59
Fam Nelisse:
Hoi Bea, geniet nog even en voor straks een hele goeie reis naar huis. En je weet het he...."oost west thuis best".
Groetjes van de Nelisjes uit Ouddorp -
23 April 2008 - 06:11
Leo En Lia:
Tsja, mens dat valt zeker niet mee, na een lange tijd in Suriname weer van iedereen afscheid nemen en een totaal andere wereld weer binnenstappen. Dappere held! VOLGENS MIJ HEBBEN JULLIE EEN SUPERTIJD GEHAD... blijf maar lekker verder dromen, erg benieuwd waar je volgende reis naar toe zal zijn, maar eerst maar even weer een tijdje je allerliefste broer en ouders weer even uitgebreid bekijken ..Bea, we hebben erg van je verhalen genoten, hartelijk dank dat we op je mailing lijst stonden.
sterkte met alles af te ronden en knuff, Leo en Lia -
23 April 2008 - 14:18
Nettie En Bram:
Het is weer een gezellig verhaal. Komen net terug uit Ouddorp om vanavond bij Anna een borrel te gaan halen.
Goede terugreis en tot ziens.